Nieuws

ArtEZ: werkveldcommissie
Ook dit jaar hebben we weer een aantal keren met de Werkveldcommissie met specialisten & professionals uit het werkveld popmuziek, muziektherapie en pop&media de directie van het ArtEz Conservatorium geadviseerd over hun beleid rond de Bachelor en Masterstudies en hoe ArtEZ de beste muziekondernemers op de markt kan afleveren nadat ze op ArtEZ zijn afgestudeerd. BBproductions is afgevaardigd vanuit de Popacademie.

Woodstock The Story: eindelijk op Tour in Duitsland
In januari was het zover. WTS ging voor de eerste keer op Tournee door Duitsland. De eerste contacten hiervoor met de grote productie- en festivalmaatschappij FKP Skorpio zijn een tijd daarvoor gelegd door BBproductions. We zijn trots hier een onderdeel van te zijn geweest en een wezenlijke bijdrage hebben kunnen leveren hieraan.

James Burton & TCB band
In maart zijn we op uitnodiging van de Belgische Elvis Matters fanclub naar Peer in België afgereisd om een concert van de legendarische James Burton en een deel van de TCB-band samen met Jenson Bloomer en band bij te wonen en kennis met ze te maken. James Burton en de TCB-band waren jarenlang de begeleidingsband van Elvis Presley.

Booster: moderator seminar
Op 2 april was er weer het jaarlijkse Booster festival, met Muzikantendag, Netwerkmeeting en uitreiking van de Popprijs Overijssel (aan Jeangu Macrooy). Voor de seminars is BBproductions ingeschakeld als moderator van het seminar met onderwerp ‘Ondernemen in popmuziek’.

Om De Hoek Gekeken: eindredacteur & projectmanagement
In April hebben we ons aangesloten als eindredacteur en projectmanager bij de Huis-aan-huis krant Om De Hoek Gekeken van de Enschedese wijk de Helmerhoek. Per maand  maken we 5.000 kranten die 3.100x huis-aan-huis worden verspreid en op verschillende verspreidingspunten worden neergelegd.

RUV: management
Vanaf Booster, toen we geweldige band RUV voor de eerste keer live hebben zien spelen, zijn we in overleg geweest of BBproductions management & boekingen voor het talentvolle trio zou gaan doen. In juli hebben we ons licht opgestoken bij manager René Beerens van Birth of Joy, DeWolff en Navarone. In augustus hebben we een uitgebreid adviesrapport over de te volgen stappen overhandigd aan RUV, maar hebben we toch gezamenlijk besloten dat de carrière–ondersteuning van RUV niet past in de activiteiten-planning van BBproductions en dat een organisatie die dat als dagelijks werk doet waarschijnlijk toch betere resultaten zal geven. Af en toe geven we nog tips en ondersteunen we boekingen. Deze jongens komen er wel!

Atak: presentatie
In augustus hebben we tijdens een talentenfestival in Atak een presentatie gegeven m.b.v. PREZI met de titel ‘hoe kom ik met mijn band aan de bak’.

D’ran festival: programmering
Op 7 en 8 september vond de eerste editie van festival D’ran plaats, festival voor democratie, dialoog en durf. BBproductions heeft de muzikale programmering verzorgd. Met vele akoestische acts en singer-songwriters.

Atak: projectmanagement
Voor Atak hebben we in het najaar op verzoek nog een project opgezet. Toen de fusie-besprekingen met Metropool in de laatste fase kwamen, is het project afgerond.

Twents Gitaar festival: projectmanagement EuroStrings
In September zijn we begonnen als projectmanager EuroStrings voor het Twents Gitaarfestival, een project financieel ondersteund door het Creative Europe Programme van de de Europese Unie. Als projectmanager ga ik 4 jaar lang de Europese samenwerking met 14 andere Europese gitaarfestivals regelen. De Young Stars komen jaarlijks naar ons festival en wij gaan drie keer per jaar ergens in Europa naar een partners-meeting. De eerste partnermeeting in Zagreb, Kroatië ben ik begin november met de voozitter van TGF naartoe geweest. In 2018 zijn er meetings in april, wederom in Zagreb (met ook de EuroStrings-competition) en in augustus in Nuertingen Duitsland. De Eurostrings competitions zijn in 2019 in Guimares Portugal, in 2020 in Londen (UK) en in 2021 in Petrer Spanje.

Popronde Enschede: coördinatie
OP 17 november was er de jaarlijkse Popronde Enschede. Wederom weer gegroeid en uitgebreider dan ooit met 45 optredens op 26 locaties. We zijn nu in de termen van de PoprondeNL definitief toegetreden tot de grote Popronde-steden, met de 13e plek niet slecht als 11e stad van Nederland. BBproductions coördineert ism Indelible Management en ArtEZ PAMM, en met Enschede Promotie en uiteraard alle deelnemende locaties.

Moonabout: boeking
Voor een sportgala heeft Bbproductions de bemiddeling gedaan voor de briljante formatie Moonabout. Het optreden was een groot succes, zoals we al verwachtten.

Om De Hoek Gekeken: overgenomen en uitgever krant geworden
Na een half jaar als projectmanager en eindredacteur aan de slag te zijn geweest voor de maandelijkse Huis-aan-huis krant Om De Hoek Gekeken, kregen we in december de kans om de krant over te nemen en vanaf december zijn we uitgever en zakelijk leider van de krant. Zeer interessant uiteraard, zeker met het vooruitzicht van de uitbreiding in Enschede-Zuid met het Enschede Zuid Journaal. Een fantastische mogelijkheid om de zaken op een groter volume aan te pakken.

In nieuw kantoor getrokken
In december hebben we de stap gezet en zijn we van flexwerk situatie overgegaan naar een eigen kantoor binnen het Hub pand.

Terugblik 2016

De zaken en activiteiten van BBproductions trekken aan. Steeds meer mensen en organisaties weten BBproductions te vinden. Ondanks en dankzij vele uiteenlopende interessante werkzaamheden vindt alles gestaag zijn vorm. Daarbij hebben we ook links en rechts afscheid genomen. Is gezond en hoort er ook bij.

In 2016 hebben we een bijdrage geleverd aan de volgende activiteiten en opdrachtgevers:

Boosterfestival 2016 seminar: dagvoorzitter Kleine Zalen Overleg

ArtEZ conservatorium: als adviseur van de directie van het conservatorium aantal keren weer in de werkveldcommissie (BB vanuit Popacademie) geadviseerd en vergaderd over de kwaliteit van het onderwijs bij ArtEZ.

Dag van het Werkplezier 22 april : publiciteitsondersteuning en partner

Memphis Heart & Soul festival 2016: in maart ben ik begonnen als procesbegeleider, plannenschrijver, subsidieadviseur, programmeur, contactpersoon en producent van dit prachtige festival in de binnenstad van Enschede. Op dit moment zijn we druk bezig de 4e editie van de grond te trekken.

Best Kept Secret festival: in juni zijn we op uitnodiging van organisator Friendly Fire een dag bij het festival aanwezig geweest. Prachtige locatie, met geweldige band Indian Askin en totaal overdonderd door de briljante band Wilco.

Lowlands 2016: In de zomer met de Enschede-ploeg de productie van Lowlands gedraaid. Wat was dat buffelen en wat was het mooi. Vooral gewerkt in de Bravo. Onder meer bandgear Noel Gallagher en orkestopstelling Philip Glass opgebouwd en o.a. Muse en Sigur Rós  gezien. Volgend jaar jubileum-editie 25!

Bert de Haan, ‘Van de jongens van de Brug’: na de zomer heeft BBproductions het nieuwste boek van de bekende Enschedese schrijver Bert de Haan geproduceerd, uitgegeven en de presentatie georganiseerd. Sindsdien zijn we ook actief als Uitgeverij Bezige Bert.

Op zondag 23 oktober heeft BBproductions als coördinator de tweede editie Popronde Hengelo georganiseerd in samenwerking met PAMM/ArtEZ Popacademie, Rbookings en Xperience Stage Solutions. Prachtige dag, geweldige locaties, toffe bands.

Op vrijdag 18 november heeft BBproductions als coördinator onze derde editie Popronde Enschede georganiseerd in samenwerking met PAMM/ArtEZ Popacademie, Rbookings, Orion Licht & Geluid en Xperience Stage Solutions. Dit was de grootste Popronde Enschede tot nu toe in haar 15e jaar.

Woodstock The Story naar Duitsland: In november was het zover en werd bekend dat muziektheatershow Woodstock The Story op tour gaat in Duitsland en Luxemburg. Vanaf 17 januari staan er 12 shows door heel Duitsland gepland. BBproductions heeft de eerste contacten voor deze tour gelegd.

Poppunt Overijssel: op 18 december hebben we in Metropool als bestuur van Poppunt Overijssel tijdens de IJssel Stroomt Over de het stichtingsbestuur en de werkzaamheden overgedragen aan de gezamenlijke 4 kernpodia in Overijssel: Hedon Zwolle, Burgerweeshuis Deventer, Atak Enschede en Metropool Hengelo. We wensen ze veel succes met de Overijsselse talentondersteuning, dat gaat helemaal goedkomen.

Vele plannen voor 2017 zijn in de maak en reeds in gang gezet.

Memphis Heart & Soul zet goede stap naar toekomst

Op de derde editie van festival Memphis Heart & Soul op de Oude Markt in Enschede konden we drie dagen lang genieten van een verzameling van prachtige roots-, blues-, gospel- rockabilly-, rocknroll- en soulbands. Ondanks het koude weer was het erg geslaagd en gezellig. Lees hieronder het verslag dat ik voor de Huis aan Huis schreef. Mijn rol was procesbegeleider, planner, contactpersoon voor subsidies & vergunningen, programmeur, budgetbewaker en coördinator bands & techniek. Ook heb ik op de zaterdag gejureerd en de jury begeleid. Prachtige klus!

Kijk ook op de Memphis Heart & Soul Facebook pagina voor het fotoverslag.

mhs hah

BB regelt persaandacht voor Dag van het Werkplezier

FullSizeRender (4)FullSizeRender (5)

Op 22 april vond in het Muziekcentrum Enschede de eerste editie van de Dag van het Werkplezier plaats. Voor deze Dag van het Werkplezier heeft BBproductions persaandacht geregeld:
FullSizeRender (6)

FullSizeRender (7)

Het was een hele leuke en inspirerende dag waar de sfeer hing van van een festival met mooie thema’s en bezielde sprekers met een boodschap.

FullSizeRender (10)

FullSizeRender (9)

 

 

 

Psychologen Selmar Wesselink en Ferry de Wit hebben een nieuw licht willen werpen op hoe organisaties kunnen zorgen voor een plezierige werksfeer waarin je op een positieve manier je dagelijkse werk kunt doen. Het programma op 22 april bestond uit Workshops, presentaties, discussies en inspiratiesessies. Allemaal gericht op meer werkplezier en minder negatieve stress.

Wordt volgend jaar op 12 mei vervolgd met de tweede editie. Hou die datum vrij!

IMG_5497

Panelvoorzitter op Boosterfestival

Op het Booster festival zaterdag 2 april heeft BB het panel ‘Kleine Zalen Overleg’ geleid. In de provincie Overijssel zijn er vele kleine podia die booster logopresentatieplek zijn voor popmuziek. Het leek ons een goed plan om ze bij elkaar te zetten en ervaringen te laten uitwisselen. Een geslaagde bijeenkomst met een aantal zeer diverse deelnemers die voor het eerst in deze setting bij elkaar zaten. Wordt ongetwijfeld vervolgd tijdens het Booster-festival op 1 april 2017!

2015 was een mooi jaar

De activiteiten van BBproductions zijn in 2015 zeer afwisselend en inspirerend geweest.

We hebben met plezier gewerkt met en voor de volgende opdrachtgevers: Marked Events Almelo (festival), Café De Buren Boekelo (podiumboekingen & festival), Poppodium Atak Enschede (beleidsvisie-document), ArtEZ Conservatorium (adviseur Master-opleiding, jury bandcase), Karavaan Der Vertellers Hengelo (subsidieaanvragen), Memphis Heart & Soul Festival Enschede (jurylid & advisering contest), Woodstock The Story (promotie voor tour Duitsland),  Stichting Cultuur in Enschede (beleidsvisie en subsidieaanvragen), PopSecret Enschede (presentatie), De Hip Deventer (subsidieaanvragen, advisering), Popronde Hengelo (coördinatie) en Popronde Enschede (coördinatie), Booster (talentscouting) en schrijver Bert de Haan Enschede (boekuitgave & presentatie). Naast al deze opdrachten zijn we druk met Poppunt Overijssel en boeken we een aantal bands.

Er zitten weer veel mooie projecten int vat voor dit jaar. Vasthouden, uitbouwen, nieuwe kansen grijpen en mogelijkheden creëren. En vooral hard werken, voor de goede zaak.

Hou deze site in gaten want we gaan lekker door in 2016!
Doe mij nog zo’n jaar.

BBproductions op Noorderslag

Na afwezigheid vorig jaar wegens ziekte zijn we er dit jaar gewoon weer bij op Eurosonic/Noorderslag met BBproductions.

FullSizeRender

 

 

 

 

 

 

Vanuit BBproductions hebben we een aantal interessante afspraken gemaakt donderdag vrijdag en zaterdag, daartussendoor een aantal seminars. ’s Avonds een prachtig programma en natuurlijk ook even Altersonic feliciteren met haar 10-jarig bestaan.

Namens Poppunt Overijssel hebben we weer drie Overijsselse bands afgevaardigd naar Eurosonic. Op donderdagavond staan in De Troubadour Karel. J. Schepers, NNENN en Rosalie. De cd ‘De IJssel Stroomt Over’ volume 12, met daarop negen Overijsselse nieuwe talenten, zit in alle 3.000 conferentietassen voor de aanwezige popprofessionals uit heel Europa. Vanaf 20.30u organiseren we met Poppunt in De Troubadour tegelijk ook de Overijsselse Popborrel, ism met de vier grote podia in Overijssel, Burgeweeshuis Deventer, Atak Enschede, Hedon Zwolle en Metropool Hengelo en het Productiehuis Oost Nederland en ArtEZ Popacademie.  Zorg dat je een polsbandje bemachtigd voor vrij drinken.

Er is donderdag het jaarlijkse Popbeleidsdiner in de Oosterpoort georganiseerd door POPnl en voor vrijdagochtend staat er een POPnl vergadering.

POPnl

 

 

Na het traditionele zaterdagmiddag-bezoek aan het altijd hilarische seminar met  tour- en drankverhalen door een aantal internationale promotors, werkelijk elke wereldster -dood en levend- wordt hier ‘discreet’ besproken, sluiten we zaterdag af met werkelijk een prachtig programma van Noorderslag in de Oosterpoort.

Een flink aantal bands dat daar staat, waarvan wordt aangenomen dat ze het helemaal gaan maken in 2016, hebben we in de Popronde al voorbij zien komen ook in Hengelo en Enschede: HAEVN, All The Kings Daughters, Echo Movis, Afterpartees, Birth of Joy, Charl Delamarre, Cut_, De Staat, Iguana Death Cult, Inge van Calkar, Keljet, KIN, Kira, LGHTNNG, Orange Skyline, PAUW, Polynation, Roelie Vuitton, St. Tropez, Tamarin Desert, The Black Cult, The Brahms, The Great Communicators, The Homesick en Yakumo Orchestra.  De Popronde, waarlijk een kweekvijver van talent!

Maar eerst grijpen we de gelegenheid aan om BOWIE IS in het Groninger Museum te bekijken.

Er zijn slechtere weekenden!

Popronde Enschede daverend succes

Vrijdag 20 november was het zover, na maanden van voorbereiding was daar de Popronde Enschede, met 25 optredens op 16 locaties goed gevuld. En wat een sterk programma. Ondanks een aantal buien was het centrum afgeladen vol. Regelmatig té vol zodat mensen er niet meer in mochten om de veiligheid te waarborgen. Vele muzikale hoogtepunten kwamen voorbij. Bij de opening in Concordia om 20.30u met our Minor fall waren al 130 mensen, België, Bolwerk, Beiaard en Shooters, vaak net te druk, maar wat een fijne bands: de jarige Angelo Boltini in Novi, 36e show van Diede op de Popronde, briljante afsluiter Donnerwetter, Echo Movis met 2 optredens, Counter Jib in Rocks was weergaloos, bizarre Rectum Raiders en veel meer. Het bleef nog lang onrustig. Op naar 2016!

imageimageimageimage

Popronde Hengelo geslaagd!

Dat was een hele mooie en geslaagde eerste editie van de Popronde Hengelo zondagmiddag/avond 25 oktober. Na aanvankelijk slechts wat voorzichtig enthousiasme bij horeca Hengelo werd in de loop van de voorbereiding duidelijk dat er wel eens iets heel moois kon gaan gebeuren, ook omdat dit landelijke festival de promo fantastisch voor elkaar heeft en samen met BB heel veel aandacht heeft weten te genereren. Niet in de laatste plaats wegens de 6 Popronde/koopzondag-banners die een maand boven de invalswegen van het centrum hebben gehangen.

IMG_3143

 

 

 

 

 

 

Wanneer het dan prachtig oktoberweer is (terrassen zaten vol!), het publiek goede zin heeft en massaal op de been is, mede vanwege de koopzondag, de bands geweldig zijn en de deelnemende podia helemaal tevreden, dan kunnen we spreken van een eerste zeer geslaagde editie Popronde Hengelo. Op naar volgend jaar!

PR15_FB_Banner_Hengelo

 

 

 

 

 

Prachtige foto’s van de Popronde Hengelo zijn te vinden op:
Fotoserie: zusjes Vreeburg
en op:
Fotoserie: Richard de Vries

 

Exclusieve promotor Queen Forever in Duitsland

In navolging van de succesvolle bemiddeling voor de muziektheatershow Woodstock The Story in Duitsland, gaat BBproductions nu ook de tributeband Queen Forever in Duitsland aan shows helpen.

Deze week zijn de afspraken rondgekomen en we kunnen aan de slag!
Check deze fantastische band op www.queenforever.nl

IMG_7936

 

 

 

 

BBproductions regelt voor Broekstra & van Loon paginagroot artikel in de Telegraaf 150915

Vandaag staat in de Telegraaf op p.7 een paginagroot artikel over Jet Broekstra van beeldbouw.nl die landelijke publiciteit krijgt met haar verfraaiing van trafohuisjes in de stad. Ze doet dat met foto’s die zo geschoten en geplakt zijn dat ze zowat verdwijnen in de omgeving.

BBproductions heeft met zijn perscontacten en promotieactiviteiten dit artikel geregeld en plaatsing mogelijk gemaakt. De oplage van de Telegraaf is op dit moment 455.000.

IMG_2943

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poprondes in Twente 25 oktober & 20 november

PR15_FB_Profiel_HengeloPR15_FB_Profiel_Enschede

Popronde Hengelo   &  Popronde Enschede

De voorbereidingen voor de twee Twentse Poprondes zijn in gang gezet door coördinator Hengelo & Enschede BBproductions.

PR15_FB_Banner_Hengelo

Op zondagmiddag/avond 25 oktober is de Popronde Hengelo voor de eerste editie. In samenwerking met Bureau Hengelo, horeca Hengelo, Metropool en een aantal Hengelose muziekkenners programmeren we de beste Nederlandse opkomende bands van het moment op 14 locaties. Facebook: PoprondeHengelo, Twitter: @PoprondeHengelo

PR15_FB_Banner_EnschedeVrijdag 20 november strijkt de Popronde neer in Enschede. Na een succesvolle editie in 2014 heeft iedereen er weer zin aan. Het aantal van 12 locaties vorig jaar, zal flink worden uitgebreid. Samen met het productiebedrijf van ArtEZ, de gemeente Enschede en Atak zet BBproductions weer een mooie editie in de steigers. Facebook: PoprondeEnschede. Twitter: @PoprondeEnsch

www.popronde.nl

 

Cabarestival doorslaand succes

Het Cabarestival gisteravond in en rond het Verborgen Theater Boekelo was een groot succes. Met 8 korte  voorstellingen op bijzondere locaties, waarbij het publiek wisselde van zaal en met veel muziek rond het programma was het enthousiasme bij het aanwezige publiek zeer groot. Dian Liesker ging er met de Verborgen Bokaal vandoor. Volgend jaar weer! De naam Cabarestival komt uit de koker van BBproductions.

Appie & Stef in de vrachtwagen

caberetvoorstelling in antieke treinstelDian Liesker in de kapsalonRoel in de SmederijDian Liesker wint Verborgen Bokaal

 

 

 

 

 

 

 

 

Popronde Enschede programma is klaar

PR14_FB_OmslagFoto_ENSCHEDE

Het programma van de Popronde Enschede op zaterdag 27 september is zo goed als voor elkaar. En het is naar mijn idee het beste programma ooit. Da weet ik want ik ben overal geweest, alle edities in Enschede van 2004 t/m 2012. Tx to de briljante club van PAMM Productions van ArtEZ Popacademie Enschede.

Binnenkort kunnen we naar buiten met het programma. Al het nieuws staat op www.popronde.nl

Facebook
We hebben een Facebook pagina Popronde Enschede en een Facebook evenement zaterdag 27 september Popronde Enschede 

Twitter
Ook zitten we op Twitter om iedereen op de hoogte te houden van de actualiteit, programma en wijzigingen @poprondeensch

Muziektheaterprogramma Verborgen Theater Boekelo rond

Het Muziektheaterprogramma op het prachtige toneel van het Verborgen Theater in café De Buren Boekelo voor het komend seizoen is bekend. Georganiseerd en geprogrammeerd door BBproductions.

Zie bijgaande promo-folder en houdt de site(s) in de gaten wat er speelt.  Unieke programmering, mag je niet missen. We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op één of meerdere dinsdagavonden. Kaarten zijn te bestellen op www.trioticket.nl

foto