Terugblik 2016

De zaken en activiteiten van BBproductions trekken aan. Steeds meer mensen en organisaties weten BBproductions te vinden. Ondanks en dankzij vele uiteenlopende interessante werkzaamheden vindt alles gestaag zijn vorm. Daarbij hebben we ook links en rechts afscheid genomen. Is gezond en hoort er ook bij.

In 2016 hebben we een bijdrage geleverd aan de volgende activiteiten en opdrachtgevers:

Boosterfestival 2016 seminar: dagvoorzitter Kleine Zalen Overleg

ArtEZ conservatorium: als adviseur van de directie van het conservatorium aantal keren weer in de werkveldcommissie (BB vanuit Popacademie) geadviseerd en vergaderd over de kwaliteit van het onderwijs bij ArtEZ.

Dag van het Werkplezier 22 april : publiciteitsondersteuning en partner

Memphis Heart & Soul festival 2016: in maart ben ik begonnen als procesbegeleider, plannenschrijver, subsidieadviseur, programmeur, contactpersoon en producent van dit prachtige festival in de binnenstad van Enschede. Op dit moment zijn we druk bezig de 4e editie van de grond te trekken.

Best Kept Secret festival: in juni zijn we op uitnodiging van organisator Friendly Fire een dag bij het festival aanwezig geweest. Prachtige locatie, met geweldige band Indian Askin en totaal overdonderd door de briljante band Wilco.

Lowlands 2016: In de zomer met de Enschede-ploeg de productie van Lowlands gedraaid. Wat was dat buffelen en wat was het mooi. Vooral gewerkt in de Bravo. Onder meer bandgear Noel Gallagher en orkestopstelling Philip Glass opgebouwd en o.a. Muse en Sigur Rós  gezien. Volgend jaar jubileum-editie 25!

Bert de Haan, ‘Van de jongens van de Brug’: na de zomer heeft BBproductions het nieuwste boek van de bekende Enschedese schrijver Bert de Haan geproduceerd, uitgegeven en de presentatie georganiseerd. Sindsdien zijn we ook actief als Uitgeverij Bezige Bert.

Op zondag 23 oktober heeft BBproductions als coördinator de tweede editie Popronde Hengelo georganiseerd in samenwerking met PAMM/ArtEZ Popacademie, Rbookings en Xperience Stage Solutions. Prachtige dag, geweldige locaties, toffe bands.

Op vrijdag 18 november heeft BBproductions als coördinator onze derde editie Popronde Enschede georganiseerd in samenwerking met PAMM/ArtEZ Popacademie, Rbookings, Orion Licht & Geluid en Xperience Stage Solutions. Dit was de grootste Popronde Enschede tot nu toe in haar 15e jaar.

Woodstock The Story naar Duitsland: In november was het zover en werd bekend dat muziektheatershow Woodstock The Story op tour gaat in Duitsland en Luxemburg. Vanaf 17 januari staan er 12 shows door heel Duitsland gepland. BBproductions heeft de eerste contacten voor deze tour gelegd.

Poppunt Overijssel: op 18 december hebben we in Metropool als bestuur van Poppunt Overijssel tijdens de IJssel Stroomt Over de het stichtingsbestuur en de werkzaamheden overgedragen aan de gezamenlijke 4 kernpodia in Overijssel: Hedon Zwolle, Burgerweeshuis Deventer, Atak Enschede en Metropool Hengelo. We wensen ze veel succes met de Overijsselse talentondersteuning, dat gaat helemaal goedkomen.

Vele plannen voor 2017 zijn in de maak en reeds in gang gezet.