Terugblik op 2017

ArtEZ: werkveldcommissie
Ook dit jaar hebben we weer een aantal keren met de Werkveldcommissie met specialisten & professionals uit het werkveld popmuziek, muziektherapie en pop&media de directie van het ArtEz Conservatorium geadviseerd over hun beleid rond de Bachelor en Masterstudies en hoe ArtEZ de beste muziekondernemers op de markt kan afleveren nadat ze op ArtEZ zijn afgestudeerd. BBproductions is afgevaardigd vanuit de Popacademie.

Woodstock The Story: eindelijk op Tour in Duitsland
In januari was het zover. WTS ging voor de eerste keer op Tournee door Duitsland. De eerste contacten hiervoor met de grote productie- en festivalmaatschappij FKP Skorpio zijn een tijd daarvoor gelegd door BBproductions. We zijn trots hier een onderdeel van te zijn geweest en een wezenlijke bijdrage hebben kunnen leveren hieraan.

James Burton & TCB band
In maart zijn we op uitnodiging van de Belgische Elvis Matters fanclub naar Peer in België afgereisd om een concert van de legendarische James Burton en een deel van de TCB-band samen met Jenson Bloomer en band bij te wonen en kennis met ze te maken. James Burton en de TCB-band waren jarenlang de begeleidingsband van Elvis Presley.

Booster: moderator seminar
Op 2 april was er weer het jaarlijkse Booster festival, met Muzikantendag, Netwerkmeeting en uitreiking van de Popprijs Overijssel (aan Jeangu Macrooy). Voor de seminars is BBproductions ingeschakeld als moderator van het seminar met onderwerp ‘Ondernemen in popmuziek’.

Om De Hoek Gekeken: eindredacteur & projectmanagement
In April hebben we ons aangesloten als eindredacteur en projectmanager bij de Huis-aan-huis krant Om De Hoek Gekeken van de Enschedese wijk de Helmerhoek. Per maand  maken we 5.000 kranten die 3.100x huis-aan-huis worden verspreid en op verschillende verspreidingspunten worden neergelegd.

RUV: management
Vanaf Booster, toen we geweldige band RUV voor de eerste keer live hebben zien spelen, zijn we in overleg geweest of BBproductions management & boekingen voor het talentvolle trio zou gaan doen. In juli hebben we ons licht opgestoken bij manager René Beerens van Birth of Joy, DeWolff en Navarone. In augustus hebben we een uitgebreid adviesrapport over de te volgen stappen overhandigd aan RUV, maar hebben we toch gezamenlijk besloten dat de carrière–ondersteuning van RUV niet past in de activiteiten-planning van BBproductions en dat een organisatie die dat als dagelijks werk doet waarschijnlijk toch betere resultaten zal geven. Af en toe geven we nog tips en ondersteunen we boekingen. Deze jongens komen er wel!

Atak: presentatie
In augustus hebben we tijdens een talentenfestival in Atak een presentatie gegeven m.b.v. PREZI met de titel ‘hoe kom ik met mijn band aan de bak’.

D’ran festival: programmering
Op 7 en 8 september vond de eerste editie van festival D’ran plaats, festival voor democratie, dialoog en durf. BBproductions heeft de muzikale programmering verzorgd. Met vele akoestische acts en singer-songwriters.

Atak: projectmanagement
Voor Atak hebben we in het najaar op verzoek nog een project opgezet. Toen de fusie-besprekingen met Metropool in de laatste fase kwamen, is het project afgerond.

Twents Gitaar festival: projectmanagement EuroStrings
In September zijn we begonnen als projectmanager EuroStrings voor het Twents Gitaarfestival, een project financieel ondersteund door het Creative Europe Programme van de de Europese Unie. Als projectmanager ga ik 4 jaar lang de Europese samenwerking met 14 andere Europese gitaarfestivals regelen. De Young Stars komen jaarlijks naar ons festival en wij gaan drie keer per jaar ergens in Europa naar een partners-meeting. De eerste partnermeeting in Zagreb, Kroatië ben ik begin november met de voozitter van TGF naartoe geweest. In 2018 zijn er meetings in april, wederom in Zagreb (met ook de EuroStrings-competition) en in augustus in Nuertingen Duitsland. De Eurostrings competitions zijn in 2019 in Guimares Portugal, in 2020 in Londen (UK) en in 2021 in Petrer Spanje.

Popronde Enschede: coördinatie
OP 17 november was er de jaarlijkse Popronde Enschede. Wederom weer gegroeid en uitgebreider dan ooit met 45 optredens op 26 locaties. We zijn nu in de termen van de PoprondeNL definitief toegetreden tot de grote Popronde-steden, met de 13e plek niet slecht als 11e stad van Nederland. BBproductions coördineert ism Indelible Management en ArtEZ PAMM, en met Enschede Promotie en uiteraard alle deelnemende locaties.

Moonabout: boeking
Voor een sportgala heeft Bbproductions de bemiddeling gedaan voor de briljante formatie Moonabout. Het optreden was een groot succes, zoals we al verwachtten.

Om De Hoek Gekeken: overgenomen en uitgever krant geworden
Na een half jaar als projectmanager en eindredacteur aan de slag te zijn geweest voor de maandelijkse Huis-aan-huis krant Om De Hoek Gekeken, kregen we in december de kans om de krant over te nemen en vanaf december zijn we uitgever en zakelijk leider van de krant. Zeer interessant uiteraard, zeker met het vooruitzicht van de uitbreiding in Enschede-Zuid met het Enschede Zuid Journaal. Een fantastische mogelijkheid om de zaken op een groter volume aan te pakken.

In nieuw kantoor getrokken
In december hebben we de stap gezet en zijn we van flexwerk situatie overgegaan naar een eigen kantoor binnen het Hub pand.