Over

BBproductions is een initiatief van organisator Bert Bennink die zijn kennis en ervaring als zelfstandige aanbiedt. Hij is een enthousiaste regelaar met twintig jaar ervaring in de popwereld en de culturele sector.

Hij heeft een groot netwerk en kan ideeën van zichzelf en anderen met behulp van grote organisatiekracht en doorzettingsvermogen in de markt zetten. Hij legt verbindingen, brengt zaken in beweging en ziet kansen.

Werken vanuit passie en professionaliteit, breed inzetbaar, met duidelijke afspraken en tegelijk flexibel en in nauwe communicatie met de klant doorgaan tot alles geregeld is.

Beren op de weg zijn zijn specialiteit.

Het project gaat door tot het tegendeel bewezen is.

Achtergrond in de provinciale popmuziek en cultuur

Na afronding van de studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente is Bert een aantal jaar als professioneel muzikant in verschillende bands actief geweest en heeft hij veel opgetreden, platen gemaakt en door Europa getoerd. Nog steeds is hij als gitarist actief. Het regelvirus zat er altijd al in als boeker, manager en contactpersoon van al zijn bands.

Na functies bij poppodia, het Popcollectief Enschede en de door hemzelf opgerichte Popkoepel Overijssel kwam hij terecht bij de stichting Kunst & Cultuur Overijssel waar hij 15 jaar als adviseur popmuziek de provinciale popsector heeft gepromoot en mede heeft vormgegeven. Hij adviseerde, organiseerde en regelde subsidies voor talent, festivals, podia en culturele instellingen en maakte zich sterk voor betere kansen en speelmogelijkheden voor bands, ontwikkelde verschillende talentprogramma’s en zette de provincie Overijssel als vruchtbare pop-provincie op de landelijke kaart. 

Tien jaar lang programmeerde en produceerde hij de Oogst van Overijssel/Sena Talent Stage op het Bevrijdingsfestival Overijssel (130 bands, capaciteit 150.000 bezoekers), nog steeds gaan jaarlijks drie Overijsselse bands naar Eurosonic/Noorderslag via Poppunt Overijssel waar hij nu bestuurslid is. Verder was Bert organisator van de popcompetities de Oogst van Overijssel, de Doorbraak, de initiator van de netwerkmeeting, de Overijsselse Popprijs, het festivaltalentenprogramma, bandcoachingtrajecten en vele andere popprojecten. Als mede-oprichter van POPnl is ook zijn landelijk netwerk zeer uitgebreid. 

Daarnaast heeft Bert meerdere functies op verschillende vlakken in de culturele sector vervuld. Hij was adviseur gemeentelijk cultuurbeleid en schreef gemeentelijke cultuurnota’s, was mede-ontwikkelaar van het provinciale Podiumplan, coördinator van de afdeling Podiumkunst, coördinator Overijssels Kleine Theater Overleg, waarnemend directeur van Kunst & Cultuur Overijssel en commissielid in de provinciale adviescommissie cultuursubsidies.

Verder was Bert o.a. nauw betrokken bij de opzet van de 3voor12.vpro.nl/overijssel nieuwssite (de tweede van het land), adviseur bij ontwikkeling van podium Almelo, ontwikkelaar van 1e Vrijheidsfestival in Enschede en actief als regisseur bij Kunstbende Gelderland.

Bert is een ervaren organisator en een gedreven ondernemer in de popcultuur die zijn grote en interessante netwerk voor de klant inzet.  

Referenties:

Bertolf: mede dankzij Bert heb ik mijn eerste stappen in de professionele popwereld gezet. Via zijn projecten kwam ik mijn  huidige boeker tegen waarmee ik nu nog steeds werk.

Popronde: de Poprondes in Hengelo en Enschede in 2015 hadden veruit de beste publiciteit van allemaal. Daarbij krijgt Hengelo als 1e editie ook nog een speciale vermelding.

www.linkedin.com/bertbennink