Over & Opdrachten

BBproductions is een initiatief van organisator Bert Bennink die zijn kennis en ervaring als zelfstandige aanbiedt. Hij is een enthousiaste regelaar met twintig jaar ervaring in de popwereld en de culturele sector.

www.linkedin.com/bertbennink

Hij heeft een groot netwerk en kan ideeën van zichzelf en anderen met behulp van grote organisatiekracht en doorzettingsvermogen in de markt zetten. Hij legt verbindingen, brengt zaken in beweging en ziet kansen.

Werken vanuit passie en professionaliteit, breed inzetbaar, met duidelijke afspraken en tegelijk flexibel en in nauwe communicatie met de klant doorgaan tot alles geregeld is.

Beren op de weg zijn zijn specialiteit.

Het project gaat door tot het tegendeel bewezen is.

 

OPDRACHTEN

Zie nieuwsoverzicht voor:

2018 – – – – – – – – – – – –

2017 – – – – – – – – – – – –

2016 – – – – – – – – – – –

Booster festival
Panelvoorzitter 2 april

Memphis Heart & Soul festival 
Procesbegeleider, planner, contactpersoon voor subsidies & vergunningen, programmeur, budgetbewaker en coördinator bands & techniek 14 / 15 / 16 mei.

2015 – – – – – – – – – – – 

Popronde Enschede
2e editie Popronde Enschede onder coördinatie van BBproductions 20 november

Popronde Hengelo
Eerste editie ooit Popronde Hengelo georganiseerd & gecoördineerd 25 oktober

Muziektheatershow Woodstock The Story 
Met succes bij grote partij in Duitsland onder de aandacht gebracht, tour in 2016/17

Voor aantal klanten visie voor organisatie geformuleerd
Wegens privacy-overwegingen namen op aanvraag en onder voorwaarden te verkrijgen.

Voor aantal klanten goedgekeurde subsidieaanvragen geschreven in 2015
Wegens privacy-overwegingen namen op aanvraag en onder voorwaarden te verkrijgen

ArtEZ Conservatorium:
lid werkveldcommissie voor de advisering over de kwaliteit van het onderwijs, op dit moment bezig met overleg accreditatie master opleiding. www.artez.nl

2014 – – – – – – – – – – – 

Backstage Businessclub (BBC):
BBproductions heeft de zelf ontwikkelde Backstage Businessclub gelanceerd bij
* Pedro Pico Pop Raalte 28 juni
* HobNob Almelo 5 juli
* Geuzenpop Enschede  2 augustus
* Randrock Vriezenveen 29 mei
* Full Color Festival Kampen 14 juni
* Gogbot Enschede 5 oktober

Café De Buren Boekelo: programmeur livemuziek-programma. Bands, festivals en muziek op theaterpodium. www.deburenboekelo.com/live-muziek

Zoutpop: festivalcoördinator & programmeur 2010 – 2015
www.deburenboekelo.com/live-muziek

Popronde Enschede: een eerder afgewezen subsidieaanvraag voor Popronde Enschede hebben we weten om te zetten in een toekenning, BBproductions is coördinator vanuit Popronde NL en werkt samen met PAMM Productions ArtEZ, poppodium Atak en de deelnemende horeca. www.popronde.nl

Colmpop Deventer: succesvolle subsidieaanvraag geschreven voor popfestival, aangevraagd bij de gemeente Deventer. www.colmpop.nl

Poparchief Twente: onderdeel van werkgroep die de popmuziek in Twente archiveert. www.poparchieftwente.nl

Poppodium d’Olde Skoele Hattem: bestuurslid. www.oldeskoele.nl

Werkgroep Cultuur in Enschede: lid van denktank die brainstormt over kansen in de cultuur in Enschede.

Poppunt Overijssel: bestuurslid bij deze nieuwe stichting die de popsector in Overijssel ondersteunt en adviseert. Netwerkmeeting, 3 bands met showcase op Eurosonic, Popsport, met als thuisbasis NAXT Stage aan de Kolthofsingel in Almelo. www.poppuntoverijssel.nl / www.naxtstage.nl

POPnl: bestuurslid en vertegenwoordiger van Overijssel in landelijk platform. www.popnl.nl

 

Achtergrond in de provinciale popmuziek en cultuur

Na afronding van de studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente is Bert een aantal jaar als professioneel muzikant in verschillende bands actief geweest en heeft hij veel opgetreden, platen gemaakt en door Europa getoerd. Nog steeds is hij als gitarist actief. Het regelvirus zat er altijd al in als boeker, manager en contactpersoon van al zijn bands.

Na functies bij poppodia, het Popcollectief Enschede en de door hemzelf opgerichte Popkoepel Overijssel kwam hij terecht bij de stichting Kunst & Cultuur Overijssel waar hij 15 jaar als adviseur popmuziek de provinciale popsector heeft gepromoot en mede heeft vormgegeven. Hij adviseerde, organiseerde en regelde subsidies voor talent, festivals, podia en culturele instellingen en maakte zich sterk voor betere kansen en speelmogelijkheden voor bands, ontwikkelde verschillende talentprogramma’s en zette de provincie Overijssel als vruchtbare pop-provincie op de landelijke kaart.

Tien jaar lang programmeerde en produceerde hij de Oogst van Overijssel/Sena Talent Stage op het Bevrijdingsfestival Overijssel (130 bands, capaciteit 150.000 bezoekers), nog steeds gaan jaarlijks drie Overijsselse bands naar Eurosonic/Noorderslag via Poppunt Overijssel waar hij nu bestuurslid is. Verder was Bert organisator van de popcompetities de Oogst van Overijssel, de Doorbraak, de initiator van de netwerkmeeting, de Overijsselse Popprijs, het festivaltalentenprogramma, bandcoachingtrajecten en vele andere popprojecten. Als mede-oprichter van POPnl is ook zijn landelijk netwerk zeer uitgebreid.

Daarnaast heeft Bert meerdere functies op verschillende vlakken in de culturele sector vervuld. Hij was adviseur gemeentelijk cultuurbeleid en schreef gemeentelijke cultuurnota’s, was mede-ontwikkelaar van het provinciale Podiumplan, coördinator van de afdeling Podiumkunst, coördinator Overijssels Kleine Theater Overleg, waarnemend directeur van Kunst & Cultuur Overijssel en commissielid in de provinciale adviescommissie cultuursubsidies.

Verder was Bert o.a. nauw betrokken bij de opzet van de 3voor12.vpro.nl/overijssel nieuwssite (de tweede van het land), adviseur bij ontwikkeling van podium Almelo, ontwikkelaar van 1e Vrijheidsfestival in Enschede en actief als regisseur bij Kunstbende Gelderland.

Bert is een ervaren organisator en een gedreven ondernemer in de popcultuur die zijn grote en interessante netwerk voor de klant inzet.  

Referenties:

Bertolf: mede dankzij Bert heb ik mijn eerste stappen in de professionele popwereld gezet. Via zijn projecten kwam ik mijn  huidige boeker tegen waarmee ik nu nog steeds werk.

Popronde: de Poprondes in Hengelo en Enschede in 2015 hadden veruit de beste publiciteit van allemaal. Daarbij krijgt Hengelo als 1e editie ook nog een speciale vermelding.