productions

BBproductions is opgericht door Bert Bennink en is een zelfstandig opererend festivalbureau voor het programmeren van live acts op festivals, projectmanagement in de culturele sector, sponsorwerving en muzikale businessclub activiteiten.

We staan voor grondig, snel, doortastend, zakelijk, zorgvuldig, flexibel maatwerk door inzet van veel kennis, ervaring en met behulp van een groot netwerk.

Wij bieden de volgende diensten:

  • Programmeren
  • Organiseren
  • Projectmanagement
  • Advisering & sponsorwerving

 

Programmeren – voor Festivalorganisatoren:

Ben je een festival en op zoek naar een topkwaliteit programma, precies passend bij jouw festival en nog betaalbaar ook?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Met ons netwerk in de regionale muziekscene kunnen we precies de juiste artiesten koppelen aan jouw festival.

Programmeren – voor Artiesten:

Ben je een ambitieuze artiest en op zoek naar geweldige speelplekken?
Wij werken voor en met heel veel festivals in de regio om de beste artiesten aan te
koppelen. Wil je spelen, en het speelplekken vinden gaat moeizaam? Neem eens contact op.

Organiseren & projectmanagement – voor Festivalorganisatoren:

Heb je ideeën voor een festival en kom je niet verder? Of heb je hulp nodig bij het organiseren of professionaliseren van je festival?
Voor verschillende organisaties verzorgen wij organisatie, ondersteuning en projectmanagement. Soms bedenken we zelf wat en zetten we het op poten, soms worden we ingehuurd en bieden we al onze kennis, ervaring en netwerk aan de opdrachtgever voor het beste resultaat.

Adviseren & sponsorwerving – voor Culturele Organisaties:

Ook adviseren wij culturele organisaties met hun bedrijfsvoering, visievorming, organisatie en sponsorwerving of subsidieaanvragen.

Lopende projecten

zie ook LinkedIn

Twents Gitaar Festival Welcome at Twents Gitaarfestival 2020 - Twents  Gitaar Festival

Twents Gitaarfestival – sinds 2017

Bij het Twents Gitaarfestival ben ik sinds eind 2017 projectmanager voor de samenwerking met de Europese koepelorganisatie EuroStrings. Elk jaar tijdens Hemelvaart en de 3 dagen erna als ons festival plaatsvindt, komen een aantal EuroStrings Artists uit heel Europa naar Enschede, en daarvoor regel ik het programma, de hotels, de vluchten en de promotie. Een aantal keren per jaar ontmoeten alle aangesloten organisaties elkaar ergens in Europa.

EuroStrings – sinds 2020

Door de projectleiding in Zagreb van EuroStrings, het Europese samenwerkingsverband van gitaarfestivals waarbij het Twents Gitaarfestival 1 van de partners is, ben ik gevraagd om de sponsorwerving van de jaarlijkse wereldwijde tour van de Europese winnaar op me te nemen. Deze super getalenteerde gitaristen doen optredens in China en de Verenigde Staten en de Tour moet gefinancierd worden.

Soundgardens Boekelo – Tuinenfestival

Soundgardens – sinds 2017

Samen met een fanatieke club muziekliefhebbers in Boekelo hebben we als bedenker,
oprichter, organisator en programmeur van Soundgardens in korte tijd een superpopulair
festival weten op te tuigen. Op 12 plekken verspreid in en om het hele dorp stellen
particuliere muziekliefhebbers hun tuin ter beschikking voor live-optredens van akoestische acts en singer-songwriters waar iedereen gratis kunnen binnenlopen, kijken en luisteren. Het publiek stippelt op basis van het programmaboekje een eigen gewenste route uit en begeeft zich voornamelijk per fiets van het ene naar het andere optreden. 3 optredens van een half uur van dezelfde artiest in dezelfde tuin. En het publiek fietst door het dorp, op zoek naar nieuwe muzikale pareltjes.
De eerste editie was op zondagmiddag 22 april 2018 tussen 13u en 17u. Op 29 september 2019 werd in en rond Boekelo de tweede editie georganiseerd. De derde editie op 10 mei 2020 is uitgesteld naar een nog nader te bepalen latere datum.

D'RAN20 Digitaal Live •

D’ran festival – sinds 2017

Bij D’ran ben ik sinds de eerste editie de programmeur van het muzikale programma. Live-acts die de sfeer van het festival verhogen en van muzikale kleur voorzien.

De derde editie van Festival D'RAN op 14 mei 2020 10-17u was een online editie, waarvoorwe 4 acts hebben opgenomen of waarvan we clips uitzonden. Met Jeangu Macrooy, The Sugar Bastards, Henk Lammers en de Haasjes. Ook programmeerden we de muziek op D’RAN 2017, de mini-versie in 2018 en editie 2019. 

D’ran, festival van durf en dialoog.

Backstage Business Club – sinds 2018

Samen met Frank Hautvast heb ik deze Businessclub voor ondernemende muziekliefhebbers opgericht. Mooie rocknroll-uitjes, los van locatie, per activiteit een andere trekker, samenwerking met andere muzikale businessclubs. 

De aftrap in het 1e jaar was bij stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitsch. We hebben evenementen gehad bij de Say Yeah Studio, Craft Beer fest in Metropool Enschede, Triggerfinger in Muziekcentrum Enschede, opgetreden op het Midzomerfestival Performance Factory, geweest bij Supertramp, Woodstock The Story XXL, Tuckerville-vip en 25 jaar café Rocks in Metropool Enschede. Het 2e jaar: we zijn gestart met Vandenbergs Moonkings met buffet en een biljartavond in februari. DeWolff, Joe Satriani, Lenny Kravitz, Dauwpop-vip en Tuckerville staan in de Corona-wachtkamer. En altijd lekker eten natuurlijk.

De Hip – sinds 2015

Voor het prachtige podium en cultureel centrum de Hip in Deventer werk ik als adviseur en subsidie aanvrager.

Eerdere projecten

zie ook LinkedIn

BBproductions
Brouwerijstraat 1  
7523 XC Enschede
 
info@bbproductions.nl
tel: 06-26900587
 
IBAN: NL46 TRIO 0198 4071 81
KvK:  63460971
BTW ID nummer: NL001576529B84